reede, 5. aprill 2019

5. päev

Mariborist Grazi linna

Täna hommikul jätsime Sloveeniaga hüvasti ja võtsime ette tee Austriasse Grazi linna, kust homme varahommikul alustame lendu kodu poole Graz- Frankfurt-Tallinn.
Grazi linn võttis meid vastu vihmasajus ja sadas kogu päeva.
Vihmast hoolimata ei lasknud me enda plaane häirida.
Alustasime XXXLutz mööblipoest, kus tutvusime köögimööbli ja vannitoa sisustusega. Nägime erinevaid põnevaid sisustuslahendusi. Nii tulevadki erinevad ideed ja Tiiul läks “lambike” põlema järgnevateks mõteteks.
 

 

 

 

 


Lõuna ajal tutvusime Grazi linna huviväärsuste, vaatamisväärsuste  ja mitmekesise arhitektuuriga.
Tutvusime Muri jõega, Jakominplatziga, peatänavaga, mille peal asub lisaks Raekoda, Kongressi majaga, Domiga.






 




Kell 11, 15 ja  18 näidatakse Grazi linnas Glockenspiel´i, kus avatakse kellatornis kaks akent ja võimalik on  vaadata kahe rahvariides nuku esituses tantsu ja samal ajal kuulata Austria rahvamuusikat.
 

 


Pärast seda läksime Schlossbergi ehk Lossimäele, mis asub Grazi linna südames, üsna Muri jõe kaldal. Ta on 475 m kõrgune mägi, mille nõlvad on järsud. lossimäele üles saab jala treppidest või mäe seest liftiga. Meie sõitsime liftiga ja  alla tulles nautisime linna panoraami.

 

 



Päeva ja meie programmi lõpetasime restoranis Altsteirische Schmankeristube, kus võtsime kokku meie huvitava,  põneva ja muljeterohke programmi.

Meievaheline koostöö ja lõiming on toimunud edukalt, oleme üksteiselt õppinud erinevaid asju.
Arvame, et reisi eesmärgid said  täidetud ja rääkides Maribori kooli õpetajatega,  loodame, et meie koolidevaheline koostöö jätkub.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

6. päev

Ikk valla ja kodo minek. Tagasilendu alustasime Graz´i linnast Frankfurti ja siis alles Tallinna. Lendsuund Eesti poole. Mäge...